کریمخان زند: کرونا ورودی پول به صنعت بیمه را تحت شعاع قرار می دهد

وقتی چرخة اقتصادی دچار وقفه شود شرکت‌های بیمه نیز از چالش‌هایی چون عدم وصول حق بیمه متضرر می‌شوند و بعضاً ممکن است در پرداخت‌های خسارت دچار مشکل شوند؛ به عبارتی وضعیت کنونی می‌تواند بر ورودی و خروجی شرکت‌های بیمه اثرگذار باشد؛ چون شرکت‌های بیمه هم خسارت بیشتری باید بپردازند و هم ورودی، یعنی حق بیمة کمتری دریافت می‌کنند.

به گزارش ریسک نیوز ، نشریه بیمه داری نوین در میزگردی غیر حضوری با شرکت 13 مدیر بیمه ای ،تاثیرات کرونا بر صنعت بیمه ایران را به بررسی گذاشته که به مرور اظهارات 13 مدیر بیمه ای در ریسک نیوز نیز منتشر می شود.

در زیر گفتگو با حسین کریم خان زند ، مدیر عامل بیمه نوین را می خوانیم:

اقتصاد و صنعت بیمه در سال 99 و سناریوهای پیش رو را با توجه به اثرات  بحران ناشی از شیوع ویروس کرونا را چگونه ارزیابی می کنید و اساسا این بحران چـه تأثیر مثبت یا منفی به اقتصاد شرکت های بیمه ها در سال جاری خواهد گذاشت ؟

کریم خان زند: شرکت‌های بیمه رابطة مستقیم با اقتصاد کلان دارند و آن‌طور که اخبار جهانی نیز نشان می­دهد، ویروس کرونا تأثیرات منفی بر رشد بازارهای جهانی دارد و موجب رکود اقتصادی می‌شود؛ بنابراین طبیعی است که کشور ایران نیز دچار چنین تأثیراتی شود.

در هر صورت کاهش رشد و بهره‌روی اقتصادی در جهان بر صنعت بیمه نیز اثرگذار است از سوی دیگر مشخص نیست این ویروس تا چه مدت دیگری تداوم یابد و این امر بر ابهامات بازارهای مالی می افزاید.

وقتی چرخة اقتصادی دچار وقفه شود شرکت‌های بیمه نیز از چالش‌هایی چون عدم وصول حق بیمه متضرر می‌شوند و بعضاً ممکن است در پرداخت‌های خسارت دچار مشکل شوند؛ به عبارتی وضعیت کنونی می‌تواند بر ورودی و خروجی شرکت‌های بیمه اثرگذار باشد؛ چون شرکت‌های بیمه هم خسارت بیشتری باید بپردازند و هم ورودی، یعنی حق بیمة کمتری دریافت می‌کنند.

در خصوص تاثیر کرونا بر اقتصاد شرکت‌های بیمه که برپوشش‌های درمان تکمیلی یا عمر و حادثه تمرکز دارند باید بگویم به اعتقاد من تأثیر چندانی که به زیان هنگفت بینجامد، نخواهد داشت؛ چرا که ایران دارای جمعیت بیش از 80 میلیونی است که درصد پایینی تحت پوشش بیمه‌های درمان تکمیلی هستند، از طرفی از میان افراد تحت پوشش نیز همه دچار ویروس کرونا نمی‌شوند و همچنین از این مقدار نیز همه دچار فوت نخواهند شد؛ بنابراین ضریب خسارت درمان با در نظر گرفتن این آمار در نهایت دو تا سه درصد بالا می‌رود.

همان‌طور که اشاره کردم در ورودی پول به صنعت بیمه اثرگذار است؛ چرا که نمی‌توانیم در این شرایط خاص به بیمه‌گذاران برای پرداخت حق بیمه فشار وارد کنیم؛ زیرا شیوع ویروس کرونا سبب می‌شود بسیاری از کسب و کارها دچار وقفه شوند و چرخة اقتصادی مانند قبل نمی‌چرخد در این راستا باید همة اقشار جامعه و کسب و کار‌های مختلف که مانند حلقه‌های زنجیر به یکدیگر متصل هستند در شرایط گذار با یکدیگر همراهی کنند، همراهی شرکت‌های بیمه با بیمه‌گذاران نیز در شرایط کنونی ضرورت دارد.

 

* بحران کرونا ممکن است بر افزایش مطالبات صنعت بیمه اثرگذار باشد؟

کریمخان: به اعتقاد من در کوتاه‌مدت اثرگذار خواهد بود؛ چرا که بیمه‌گذار به دلایل موجود نمی‌تواند حق بیمه‌اش را بپردازد؛ بنابراین اگر شرکت بیمه بخواهد به دلیل عدم دریافت حق بیمه، خسارت وی را پرداخت نکند به طور مشخص چرخة اقتصاد دچار وقفه می‌شود؛ اما چون شرکت بیمه مسئولیت اجتماعی دارد و وظیفه‌اش هم ایجاد آرامش برای بیمه‌گذار است چنین اتفاقی نمی‌افتد؛ به عبارت دیگر باید در شرایط سخت با یکدیگر همراهی کنیم.

 بنابراین در جمع بندی این سوال معتقدم؛ بحران فعلی در کوتاه‌مدت می‌تواند بر افزایش مطالبات بیمه‌گران اثرگذار باشد؛ چرا که پس از کنترل این ویروس، شرایط زیان‌بار جبران خواهد شد و بیمه‌گذاران به مرور مطالبات خود را پرداخت می‌کنند.

البته شرایط فعلی بر برخی بیمه‌نامه‌ها مانند شخص ثالث، آتش‌سوزی مسکونی و حتی بر پرداخت اقساط بیمه­ های عمر نیز اثرگذار خواهد بود؛ اگرچه باید به یاد داشته باشیم که این بحران، فرآیندی دو یا سه ماهه است و طی کردن دورة گذار، نیازمند همراهی واحدهای مختلف اقتصادی است. زمان­های سخت است که به همراهی یکدیگر نیاز داریم تا اجتماع با هیچ تنشی روبه‌رو نشود.

در خصوص تاثیر کرونا بر بیمه های باربری نیز باید توجه کنیم که این چالش یعنی بسته شدن یا کاهش ورود و خروج کالاها در تمام دنیا دیده می‌شود و این امر مختص ایران نیست؛ البته این امر به نوع کالایی که صادر یا وارد می‌شود نیز بستگی دارد اینکه مثلاً کالا مواد غذایی باشد که زود فاسد می‌شود، در این صورت اثر منفی خواهد گذاشت؛ اما اگر کالای صادرشونده مواد پتروشیمی باشد، می­تواند بعدها نیز ارسال شود و در این مورد چندان اثر منفی اقتصادی به بار نخواهد نشست. علاوه بر این، اختلال در جابه‌جایی کالاها در مرزها به کاهش رشد بورس‌های جهانی انجامیده است و از اروپا گرفته تا چین و آمریکا متضرر شده‌اند. در این راستا کشور ما نیز جدا از جامعة جهانی نیست.

– شرکت های بیمه از منظر مسئولیت های اجتماعی در خصوص مقابله کرونا چگونه باید نقش ایفا کنند و اقداماتی که در این باره انجام داده را تشریح کنید؟

کریم خان زند: شرکت‌های بیمه دارای مسئولیت اجتماعی هستند به طوری که ارائة خدمات به بیمه‌گذاران باید بدون وقفه انجام شود قاعدتاً هیچ بحرانی نباید منجر به کاهش یا ضعف ارائة خدمات شود. بیمه‌گذاران در هر شرایطی نیازهایی دارند که باید به آن پاسخ داده شود چه در حوزة خرید و چه در حوزة پرداخت خسارت.
توجه به زیر ساختهای الکترونیک در نوع خود ایفاء مسوولیت اجتماعی در مقابل بیمه گذاران است تا خدمت رسانی بی وقفه انجام شود و آرامش و خاطر و امنیت را برای جامعه به دنبال داشته باشد.

در هیمن راستا  شرکت بیمة نوین با هدف عمل به مسئولیت اجتماعی خود در مورد شیوع گستردۀ ویروس کرونا، بیمه‌نامۀ حوادث انفرادی را با نام «طرح دُریّن» به صورت الکترونیکی عرضه کرد.

 

 

لینک کوتاهلینک کپی شد!
اخبار مرتبط
ارسال نظر

79  −    =  78