ادعای جنجالی حسین دهباشی در تلگرام درباره حضور روحانی در واتیکان

سایت ها و رسانه های مخالف دولت به صورت همزمان ادعای یک فعال سیاسی و هنری( حسین دهباشی) را منتشر کردند که در آن گفته شده که روحانی زیر مجسمه فاتح ایتالیایی جنگ با سپاه ایران ایستاده است اما…

rohani32-53.jpg

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

سایت ها و رسانه های مخالف دولت به صورت همزمان ادعای  حسین دهباشی را منتشر کردند که در آن گفته شده که  روحانی زیر مجسمه فاتح ایتالیایی جنگ با سپاه ایران ایستاده است اما این ادعا بلافاصله با پاسخ محققان حوزه تاریخ مواجه شد. این پژوهشگران اسنادی از دوران جنگ امپراتور رم با ایرانیها ارائه کردند که دلالت بر این دارد که منتقدان سفر روحانی واقعیت های آن دوره تاریخ را به تحریف سپرده اند.

در همین رابطه مصطفی مسجدی آرانی، مدیر گروه مدیالوژی در تلگرام با ارائه پاره ای از مستندات تاریخ، ادعاهای دهباشی را زیر سوال برد. دهباشی قبلا به عنوان مستند ساز قبلا در ستاد روحانی فیلم انتخابات او را تهیه کرد و سمت هایی در منطقه آزاد کیش و مرکز اسناد و مشاورت برخی وزرا گرفت اما از چندی پیش انشعاب پیدا کرده و به جمع مخالفان دولت پیوسته است. 

مسجدی آرانی خطاب به دهباشی می نویسد: در نوشته شما شما حرف‌هایی است که آدمی، نمی‌تواند باور کند از نهاد یک محقق تاریخ برآمده باشد. مثلا آنجا که فرمودید مارکوس آئورلیوس آنتونیوس، «فاتح» ایران است. 

مدیر مدیالوژی تاکید می کند: جنگ روم با امپراطوری اشکانیان در عصر پارتیان، از 161 میلادی آغاز شد و  تا 166 میلادی ادامه داشت. در 3 سال ابتدای آن جنگ، پیروزی از آن ایرانیان بود و در نیمه دوم آن شش سال بود که ایران، شکست خورد ولی نه آن چنان که «فتح» شود. بلکه ارمنستان و یکی دو منطقه کوچک دیگر را از دست داد. ایران بزرگ کجا و این یکی دو منطقه؟! 

وی می افزاید: حتی پس از آن پیروزی مختصر ارتش روم بر اشکانیان هم، از کار خدا یا آه مردم مظلوم، طاعون از طریق لشگر فاتح به اروپا رفت و خانمان سوز شد. 

به گفته مسجدی آرانی، حتی همان موزه کپیتولاین رم هم در توضیحات این مجسمه نوشته که هیچ اشاره ای در منابع باستانی به اینکه این مجسمه، واقعا مجسمه آئورلیوس باشد نشده و آنچه هم که از منابع متاخر فهم می‌شود این است که این مجسمه اوست پس از آنکه در سال 176 بر ژرمن‌ها یعنی اروپاییان پیروز شده است. 

مدیر مدیالوژی برخلاف تصور دهباشی تاکید می کند: چه خوب که رئیس جمهورمان پیش مجسمه‌ای کنفرانس خبری برگزار کرده که نشان پیروزی اروپاییان بر خودشان است. پیروزی غرب بر غرب. 

او در پایان خاطر نشان می کند: درآئورلیوس، امپراطوری بود که مثل رئیس جمهور حقوق‌دان ما، به امر قضاوت و دادگاه توجه داشت و می گفت که یک قاضی خوب بهتر از سرباز مسلح می تواند نظم جامعه را حفظ کند. مسجدی انتقادهایش به دهباشی را با این عبارت به پایان می برد: خدا عاقبت ما را به خیر گرداند.

 

لینک کوتاهلینک کپی شد!
اخبار مرتبط
ارسال نظر

  ×  6  =  24