هشدار بنیاد مستضعفان درباره شرایط ناایمن ساختمان«آلومینیوم» و دستور بر تعطیلی/ شرکت بیمه چه می کند؟

با توجه به اینکه رئیس سازمان اموال و املاک بنیاد مستضعفان ضمن اعلام ناایمن بودن ساختمان الومینیوم و خبر تعطیلی موقت آن، صراحتا اذعان داشته که ساختمان «آلومینیوم» دارای بیمه آتش سوزی و مسئولیت است،آیا شرکت بیمه بدون توجه به شرایط ناایمن مبادرت به پوشش بیمه ای کرده است؟در اینجا این سوال مطرح می شود که اگر شرکتهای بیمه به وظیفه ذاتی خود که مدیریت ریسک است ، متعهد باشند آیا نباید نقش پیشگیرانه داشته و پیش از بروز حادثه هشدارهای لازم به مالکین را ارائه دهند؟با توجه به اینکه بنیاد مستضعفان از سال ۹۶ طی مکاتباتی با شهرداری منطقه و شورای کسبه آلومینیوم، بارها تاکید بر ایمن‌سازی این ساختمان داشته است چرا شرکت بیمه همچنان به پوشش بیمه ای این بنا مبادرت ورزیده است؟

به گزارش ریسک نیوز رئیس سازمان اموال و املاک بنیاد مستضعفان گفت: ساختمان آلومینیوم ناایمن است که بهترین راه مطمئن برای ایمن‌سازی این ساختمان قدیمی و پرتردد، تعطیلی موقت است تا عملیات ایمن‌سازی این ساختمان هرچه سریعتر آغاز شود. وی در عین حال گفته است که این ساختمان با آنکه دارای بیمه آتش‌سوزی و حوادث و مسئولیت است، اما فاقد سیستم اعلام و اطفای حریق بوده و تأسیسات برقی فرسوده و مستهلک، زنگ‌های خطر را به صدا درآورده است.

بر اساس این گزارش  با توجه به اینکه بنابر گفته رئیس سازمان اموال بنیاد مستضعفان این ساختمان دارای پوشش بیمه اتش سوزی است سوال اینجاست که با وجود نا ایمن بودن این ساختمان کدام شرکت بیمه و با اتکاء به کدام مبانی ارزیابی ریسک حاضر به پوشش بیمه ای این ساختمان شده است؟

آیا شرکت بیمه استاندارد های لازم در حوزه ارزیابی ریسک را لحاظ کرده است؟ و اگر اینطور است آیا هشدارهای لازم به مالکین را داده است؟

به نظر می رسد با توجه به اینکه این مقام مسئو ل در بنیاد مستضعفان صراحتا اذعان داشته که این ساحتمان دارای بیمه آتش سوزی و مسئولیت است شرکت بیمه بدون توجه به شرایط ناایمن مبادرت به پوشش بیمه ای کرده چرا که اساسا کارشناسان و ارزیابان شرکت بیمه طی بازدید از ساختمان باید متوجه وضعیت غیر استاندارد بنا شده باشند.

در اینجا این سوال مطرح می شود که اگر شرکتهای بیمه به وظیفه ذاتی خود که مدیریت ریسک است ، متعهد باشند آیا نباید نقش پیشگیرانه داشته و پیش از بروز حادثه هشدارهای لازم به مالکین را ارائه دهند؟

با توجه به اینکه بنیاد مستضعفان از سال ۹۶ طی مکاتباتی با شهرداری منطقه و شورای کسبه آلومینیوم، بارها تاکید بر ایمن‌سازی این ساختمان داشته است چرا شرکت بیمه همچنان به پوشش بیمه ای این بنا مبادرت ورزیده؟

 

ناایمن بودن آلومینیوم و دستور به توقف فعالیت

بر اساس گزارش ایرانا «محمد پیرعلی»، با اشاره به فعالیت ساختمان ۱۵ طبقه معروف «آلومینیوم» به متراژ ۴۳۰۰ مترمربع در خیابان جمهوری تهران که در سال ۱۳۴۳ با استانداردهای مربوط به آن دوره احداث شده و همچنان فاقد «پایان کار» است، گفت: هرچند اسکلت ساختمان آلومینیوم، بتنی و برابر نظر کارشناسان کماکان دارای استحکام نسبی خوبی است و پنج دستگاه آسانسور دارد، اما فاقد راه‌پله فرا و گاز شهری است.

وی افزود: این ساختمان با آنکه دارای بیمه آتش‌سوزی و حوادث و مسئولیت است، اما فاقد سیستم اعلام و اطفای حریق بوده و تأسیسات برقی فرسوده و مستهلک، زنگ‌های خطر را به صدا درآورده است.

رئیس سازمان اموال و املاک بنیاد مستضعفان با تاکید بر ناایمن بودن آلومینیوم ادامه داد: موضوع ناایمن بودن این ساختمان آن‌قدر جدی است که بنیاد مستضعفان ناگزیر شد آتش‌نشانانی را در سه شیفت آنجا مستقر کند و حال با گذشت ۵۸ سال از عمرش در فهرست ساختمان‌های ناایمن تهران دیده می‌شود.

وی ادامه داد: در پی اخطار سازمان آتش‌نشانی مبنی بر تجهیز «ساختمان آلومینیوم» به سیستم‌های اعلام و اطفای حریق و ایمن­‌سازی آن، مذاکرات با کسبه و صاحبان سرقفلی داشته و اخطارهای لازم را نسبت به ایمن‌سازی این ساختمان برای پیشگیری از هرگونه مخاطرات احتمالی برای کسبه و شهروندان، به شورای کسبه ساختمان آلومینیوم داده است.

پیرعلی ضمن تاکید بر لزوم به روز شدن ایمنی این ساختمان پس از گذشت ۵۸ سال از عمرش در حالی که دچار حریق گسترده‌ای در سال ۹۴ شده بود، گفت: موضوع عدم ایمنی در این مجتمع تجاری آن‌قدر جدی بوده که برای جلوگیری از هرگونه حادثه در این ساختمان، اقدام به استقرار تیم‌های ۲۴ ساعته آتش‌­نشانی در این مجتمع کرده تا از هرگونه حریق و حادثه احتمالی اجتناب شود.

وی با تاکید بر درک شرایط کسب‌وکار کسبه، گفت: ادامه فعالیت این ساختمان در شرایط فعلی ممکن نیست و علی­رغم تمامی تذکرات و اخطارهـای داده شده نیازمند همراهی کسبـه، برای اجرای عملیات ایمن‌­سازی در این مرکز تجاری پرتردد و ناایمن هستیم.

پیرعلی ادامه داد: بر همین اساس بنیاد مستضعفان به دنبال چند مرحله مکاتبات قبلی با دادستانی تهران، این بار درخواست جدی خود را برای توقف موقت فعالیت این مجتمع تجاری با هدف حفاظت از جان کسبه و همچنین شهروندان مراجعه‌کننده به این مجتمع تجاری پرتردد که در قلب پایتخت قرار دارد، ارائه داده تا با همراهی دستگاه قضائی و به‌کارگیری کارشناسان خبره حوزه ایمنی، عملیات ایمن‌­سازی این ساختمان قدیمی پایتخت پیش از هرگونه خطر و حادثه با سرعت انجام شود.

رییس سازمان اموال و املاک بنیاد مستضعفان ادامه داد: این انتظار نیز از کسبه این مجتمع تجاری وجود دارد تا با درک مخاطرات احتمالی در شرایط فعلی، همراهی لازم را برای شروع ایمن‌سازی  “آلومینیوم” تا اتمام عملیات ایمنی آن داشته باشند.

پیرعلی همچنین با تاکیدی دوباره گفت: ساختمان آلومینیوم ایمن نیست. پیشگیری از یک تجربه تلخ، همراهی کسبه در «تخلیه مقطعی» واحدها و همراهی سایر دستگاه‌­های ذی‌ربط را می‌­طلبد.

به گفته وی، بنیاد مستضعفان از سال ۹۶ طی مکاتباتی با شهرداری منطقه و شورای کسبه آلومینیوم، بارها تاکید بر ایمن‌سازی این ساختمان داشته است.

لینک کوتاهلینک کپی شد!
اخبار مرتبط
ارسال نظر

51  −  50  =