کاهش شاخص کل بورس امروز ۱۴۰۱/۰۹/۱۵

بورس اوراق بهادار تهران در پایان معاملات امروز با کاهش 4199 واحدی در شاخص کل به رقم یک‌میلیون و 409 هزار و 404 واحد رسید.

به گزارش خبرگزاری ریسک نیوز، همچنین شاخص کل با معیار هم‌وزن با افزایش 1616 واحد به رقم 416 هزار و 190 واحد رسید.

ارزش روز شرکت‌های حاضر در بازار سرمایه به بیش از 5 میلیون و 216 هزار میلیارد تومان رسید.

معامله‌گران امروز بیش از 6.4 میلیارد سهام، حق‌تقدم و اوراق مالی در قالب 305 هزار فقره معامله و به ارزش 3 هزار و 589 میلیارد تومان داد و ستد کردند.

امروز شاخص کل و شاخص قیمت با معیار وزنی – ارزشی نسبت به روز قبل 3 دهم درصد رشد کردند، اما این دو شاخص با معیار هم‌وزن 39 صدم درصد افزایش یافتند.

شاخص آزاد شناور 12 صدم درصد کاهش یافت. شاخص بازار اول بورس 32 صدم درصد افت کرد و شاخص بازار دوم بورس 27 صدم درصد کاهش یافت.

امروز نماد پتروشیمی خلیج فارس بیشترین اثر افزایشی در شاخص بورس را داشته و نمادهای هلدینگ معدنی خاورمیانه، گل‌گهر، بانک پاسارگاد، ملی‌مس، مپنا و پالایش نفت تهران به ترتیب بیشتری اثر کاهشی در شاخص بورس را از خود به جای گذاشتند.

در فرابورس ایران هم امروز شاخص کل 30 واحد افت کرده و به رقم 18 هزار و 610 واحد رسید.

ارزش بازار اول و دوم فرابورس ایران به بیش از یک میلیون و 12 هزار میلیارد تومان رسید.

ارزش بازار پایه فرابورس که شرکت‌های تازه‌وارد و شرکت‌های اخراجی از بازارهای اصلی در آن حضور دارند، به بیش از 341 هزار میلیارد تومان رسید.

معامله‌گران امروز بیش از 3.6 میلیارد سهام و اوراق مالی در قالب 190 هزار نوبت معامله و به ارزش 28 هزار و 991 میلیارد تومان داد و ستد کردند. با این حساب ارزش معاملات امروز بورس و فرابورس به بیش از 32 هزار و 500 میلیارد تومان رسید.

امروز نمادهای هلدینگ گردشگری و پتروشیمی مارون بیشترین اثر افزایشی در شاخص فرابورس را داشتند و نمادهای پلیمر آریا ساسول، بیمه پاسارگاد، پتروشیمی زاگرس و پالایش نفت شیراز بیشترین اثر کاهشی در شاخص فرابورس را از خود به جای گذاشتند.

امروز به مناسبت روز حسابدار، کارشناسان در مورد اهمیت حسابداری شرکت‌ها صحبت کردند که حسابداری و حسابرسی ابزار مهمی برای تحقق عدالت اقتصادی هم در اقتصاد کشور و هم در بنگاه‌ها به شمار می‌رود، بنابراین سهامداران شرکت‌ها با گزارش‌های حسابرسی شرکت ها می‌توانند سهم و نقش خود در سود شرکت‌های سرمایه‌پذیر خود را پیدا کنند.

یکی از مأموریت‌های بازار سرمایه تأمین مالی برای اقتصاد کشور عنوان شده است و هر چه عمق بازار سرمایه افزایش یابد، بازار سرمایه می‌تواند بخشی از تأمین مالی بانک‌محور اقتصاد را برعهده بگیرد به این ترتیب فشار تقاضا بر بانکهای کشور کاهش پیدا می‌کند و شرکت‌های بزرگ اقتصادی می‌توانند تأمین‌های مالی کلان را از طریق ابزارهای مختلف بازار سرمایه مانند انتشار اوراق و صرف‌نظر از حق‌تقدم‌ها و عرضه اولیه سهام به تأمین مالی در اقتصاد بپردازند.

منبع: فارس

لینک کوتاهلینک کپی شد!
اخبار مرتبط
ارسال نظر

  ×  1  =  2