محمدجواد محمدیان امامی، کارشناس ریسک و بیمه های دریایی: در سالهای اخیر، چشماندازصنعت بیمه و بیمه های دریایی درخاورمیانه دستخوش دگرگونی شده است که ناشی از پیشرفتهای تکنولوژیکی، الگوهای تجاری درحال تحول، وتمرکز بیشتر بر مدیریت ریسک است.
همانطور که به سمت آینده حرکت می کنیم، درک روندهای نوظهورکه بیمه های دریایی را دراین منطقه پویا شکل می دهند، بسیار اهمیت می یابد.
1- تحول دیجیتال:
خاورمیانه با آغوش باز دیجیتالی شدن را پذیرفته است و بیمه بارهای دریایی نیز ازاین قاعده مستثنی نیست. از پلتفرمهای مبتنی بربلاک چین که شفافیت دراسناد را افزایش میدهند تا پردازش دیجیتالی خسارت، فناوری عملیات را سادهتر کرده و کاغذبازی را کاهش میدهد. بیمهگران با استارتآپهای فناوری همکاری میکنند تا رابطهای کاربرپسندی ایجاد کنند که به کسبوکارها اجازه میدهد، بیمه نامه ها وخسارات را یکپارچه مدیریت کرده و کارایی ودقت را تقویت کنند.
2- ارزیابی پویای ریسک:
رویکرد سنتی ارزیابی ریسک با تجزیه وتحلیل دیجیتالی دادها بلادرنگ تقویت می شود. بیمهگران با قراردادن حسگرهای اینترنت اشیا روی کانتینرهای بار، کشتیها وبنادر؛ میتوانند ریسکها را به صورت پویا ارزیابی کنند. این فرآیند نه تنها امکان بیمه گری با اطلاعات بهتر را فراهم می کند، بلکه اقدامات پیشگیرانه برای کاهش خطرات احتمالی را نیزامکان پذیر می کند و درنهایت زیانهای احتمالی همه ذینفعان درگیررا به حداقل می رساند.
3- ملاحظات پایداری و Environmental, Social, and Governance(ESG) initiatives:
عوامل محیطی، اجتماعی و حاکمیتی (ESG) در سطح جهان رو به افزایش است و خاورمیانه هم تفاوتی با آن ندارد. کسب وکارها به طورفزاینده ای ازتأثیرات زیست محیطی عملیات خود، آگاه هستند. ارائه دهندگان بیمه های دریایی ابتکاراتی را برای تشویق شیوه های پایدار، مشوق هایی برای روش های حمل و نقل سازگار با محیط زیست وجریمه هائی برای انتشار بیش ازحد آلاینده ها تولید می کنند. این تغییرات با تعهدات منطقه در رابطه با رشد پایدارمطابقت دارد.
4- انعطاف پذیری زنجیره تامین:
اختلالات ناشی ازهمهگیری، آسیبپذیریهای زنجیره تامین جهانی را برجسته کرد. شرکت ها اکنون انعطاف پذیری زنجیره تامین را در اولویت قرار داده اند. بیمه های دریایی برای رفع این نگرانی ها درحال تحول است و برای تأخیرهای ناشی از رویدادهای پیش بینی نشده پوشش بیمه ای تدارک می بیند. علاوه براین، پوشش بیمه ای وقفه احتمالی درکسبوکار مرتبط ترمیشود وازکسبوکارها در برابر زیان های ناشی ازاختلالات درشرکای زنجیره تأمین محافظت میکند.
5- نگرانی های امنیت سایبری:
با دیجیتالی شدن صنعت دریایی، خطرحملات سایبری به کشتی ها و زنجیره های تامین افزایش یافته است. این امرباعث شده بیمهگران پوشش های خود برای محمولات دریائی به گونه ای گسترش دهند که خطرات سایبری را نیز در برگیرند. پوشش بیمه ای در برابراختلالات احتمالی ناشی ازحوادث سایبری درحال تبدیل شدن به یک جنبه حیاتی در بیمه نامه های جامع دریایی است.
6- پوشش های تخصصی:
صنایع درحال گسترش منطقه مانند انرژی وفناوری نیاز به راهکارها و پوشش های تخصصی بیمه دارند. ارائه دهندگان بیمه های دریایی درحال نوآوری هستند تا پوشش خطرات منحصر به فرد مرتبط با این بخش ها را برآورده سازند. این رویکرد مناسب؛ تضمین می کند که مشاغل می توانند به اندازه کافی ازدارایی ها وعملیات خود محافظت کنند و رشد و سرمایه گذاری را در زمینه های نوظهورتقویت کنند.
7- دینامیک های نظارتی:
محیط های نظارتی درخاورمیانه درحال تحول هستند. قراردادهای تجاری جدید، مقررات گمرکی و تغییرات ژئوپلیتیکی بر جابجایی کالاها تأثیرمی گذارد. بیمه های دریایی باید با این تغییرات تطبیق یابد و پوشش های جامعی را ارائه دهد که پیچیدگی های تجارت فرامرزی را در نظرگرفته و درعین حال از انطباق با چارچوب های قانونی درحال تغییرپیروی کند.
در نتیجه، چشمانداز بیمه های دریایی درخاورمیانه درحال دگردیسی است که ناشی از پیشرفتهای تکنولوژیکی، الزامات پایداری، اقدامات امنیت سایبری و تغییرات پویای تجارت است. کسب و کارها باید با این روندهای نوظهورهماهنگ باشند و درمورد استراتژی های بیمه خود تصمیم گیری کنند. ازآنجایی که منطقه، چشماندازخود را به آیندهای مرفه و انعطافپذیر معطوف میکند، بیمه های دریایی ابزاری حیاتی درکاهش خطرات وافزایش رشد دردریاهای آزاد وتجارت جهانی میباشد.
دیدگاه شما چیست؟