افزایش سرمایه بانک تا 1000 میلیارد تومان/ عملاً خصوصی شدیم

مدیرعامل بانک رفاه با اشاره به واگذاری ۱۰۰ درصد سهام این بانک به صندوق تامین اجتماعی گفت: با اصلاح اساسنامه و افزایش سرمایه، هفته گذشته این بانک به عنوان یک بانک خصوصی پذیرفته شد.

به گزارش ریسک نیوز، به نقل از فارس سید ضیاء‌الدین ایمانی در نشست خبری با اشاره به ادغام بانک‌ها پس از انقلاب گفت: بانک رفاه در سال 1338 در اجرای ماده 39 قانون بودجه، از طریق منابع سازمان تأمین اجتماعی تأسیس شد.

وی افزود: به دلیل اینکه مالکیت این بانک متعلق به سازمان تامین اجتماعی بود پس از ادغام و ملی شدن بانک‌ها در ابتدای انقلاب مشکلاتی برای این بانک به وجود آمد زیرا با این اقدام، مالک بانک دولت محسوب می‌شد.

مدیرعامل بانک رفاه با اشاره به یک هزار و 78 شعبه فعال این بانک گفت: هم‌اکنون این بانک دارای یک‌هزار و 500 واحد خدماتی و 4 ‌هزار و 700 نیرو است که 3 هزار نفر از آنها در قالب نیروهای شرکتی فعالیت می‌کنند.

وی تصریح کرد: در اجرای اصل 44 قانون اساسی بانک باید از مالکیت دولت خارج می‌شد اما با توجه به اینکه سازمان تأمین اجتماعی مالکیت این بانک را برعهده داشت، امکان واگذاری آن به غیر از دولت وجود نداشت.

ایمانی ادامه داد: در سال 72 شورای عالی اداری سهام این بانک را متعلق به تأمین اجتماعی دانست، اما در روندهای اداری اجرای مصوبه با مشکل مواجه شد و در همان سال دارایی‌های بانک رفاه تجدید ارزیابی شد و طبق اقدامات صورت گرفته توسط شورای عالی اداری 54 درصد از سهام بانک متعلق به دولت و 44 درصد متعلق به سازمان تأمین اجتماعی تشخیص داده شد.

وی با اشاره به افزایش سهم سازمان تأمین اجتماعی در این بانک، گفت: از آن سال تاکنون هر سال سازمان تأمین اجتماعی سهم خود را افزایش داده و به 94 درصد رساند و در سال 87 دولت طبق قانون، 6 درصد سهام خود را بابت رد دیون به تأمین اجتماعی واگذار کرد. 

مدیرعامل بانک رفاه با اشاره به پایین بودن سرمایه بانک نسبت به حداقل تعیین شده توسط بانک مرکزی افزود: سرمایه بانک 90 میلیارد تومان بود در حالی که باید به 400 میلیارد تومان می‌رسید ولی با توجه به دولتی بودن اساسنامه بانک، سازمان تأمین اجتماعی سرمایه بانک را افزایش نمی‌داد.

 

*امکان افزایش سرمایه بانک تا هزار میلیارد تومان

وی خاطرنشان کرد: بانک مرکزی در آن دوره ما را تحت فشار قرار داد و خواستار افزایش سرمایه شد، اما سازمان تأمین اجتماعی به دلیل دولتی بودن اساسنامه سرمایه را افزایش نمی‌داد که پس از برگزاری مجمع و اصلاح اساسنامه و تصویب آن در شورای پول و اعتبار، سرمایه بانک رفاه به 400 میلیارد تومان افزایش یافت و هفته گذشته این بانک به عنوان بانک خصوصی پذیرفته شد.

ایمانی با اشاره به تعدد شعب و گستره فعالیت این بانک گفت: با توجه به این شرایط سرمایه 400 میلیارد تومانی برای ما مناسب نبود، به همین دلیل تصمیم گرفته شد سرمایه بانک 600 میلیارد تومان افزایش یابد تا سرمایه بانک به یک‌هزار میلیارد تومان برسد.

 

*منابع بانک رفاه به 100 هزار میلیارد ریال رسید

وی با اشاره به عملکرد این بانک در 18 ماه گذشته اظهار داشت: در این مدت به اندازه 70 درصد 52 سال گذشته منابع جذب شده به طوری که مجموع سپرده‌های این بانک از 60 هزار میلیارد ریال تا پایان سال 89 به 100 هزار میلیارد ریال تا پایان سال 90 رسیده است.

این مقام مسئول بانکی تصریح کرد: در سال گذشته رشد مانده منابع 25 درصد بوده که در بین 6 بانک تجاری، رتبه اول را دارد و در بعد مصارف مانده خالص منابع 49 هزار میلیارد ریال بوده که این میزان هم‌اکنون به 75 هزار میلیارد ریال رسیده است که رشد 30 تا 40 درصدی را نشان می‌دهد.

به گفته وی، مانده تسهیلات قرض‌الحسنه از 5 هزار و 300 میلیارد ریال به 9 هزار و 200 میلیارد ریال رسیده که 80 درصد رشد نشان می‌دهد.

ایمانی با اشاره به پرداخت تسهیلات به 18 هزار واحد مسکن روستایی گفت: برای این واحدها یک‌هزار و 850 میلیارد ریال تسهیلات با نرخ سود 4 درصد پرداخت شده و هم‌اکنون مانده تسهیلات در این بخش 4 هزار و 700 میلیارد ریال بوده است.

 

*کاهش 3 هزار میلیارد ریالی مطالبات معوق بانک رفاه

وی با اشاره به کاهش حجم مطالبات معوق در این بانک طی سال گذشته گفت: میزان مطالبات معوق 11 هزار و 500 میلیارد ریال بود که طی 18 ماه گذشته 3 هزار میلیارد ریال کاهش یافت در حالی که دراین مدت تسهیلات پرداختی بانک رفاه 50 هزار میلیارد ریال افزایش داشته است.

مدیر عامل بانک رفاه ادامه داد: راهکارهای مختلفی برای جذب مطالبات معوق صورت گرفته که یکی از آنها امهال و تقسیط بدهی 1300 پرونده بوده و کمک به واحدهای تولیدی و بخشودگی جرایم آنها از دیگر اقدامات ما برای وصول مطالبات معوق بوده است.

 

*امکان دریافت 400 هزار تومان از خودپرداز‌ها برای مستمری بگیران

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به وجود یک میلیون و 700 هزار مستمری‌بگیر تأمین اجتماعی اظهار داشت: با توجه به اینکه اغلب آنها کارگر هستند، برای دریافت حقوق و مستمری خود به شعبه مراجعه می‌کنند که برای رفع این مشکل اقداماتی انجام شد، هر چند که هنوز به نتیجه مطلوب نرسیده‌ایم.

ایمانی افزود: یکی از راهکارها صدور کارت‌های عابربانک بود که علی‌رغم دارا بودن 90 درصد مستمری‌بگیران از رفاه‌بانک تنها حدود 20 تا 30 درصد از آنها حقوق خود را از این طریق دریافت می‌کنند.

وی بیان کرد: یکی از علت‌های مراجعه افراد به شعبه این بود که مستمری‌بگیران در روز تنها 200 هزار تومان می‌توانستند از حساب برداشت کنند و گلایه آنها این بود که برای حقوق خود باید چند روز متوالی به خودپردازها مراجعه کنند برای آنها آسان نیست و به همین دلیل با توافقی که با بانک مرکزی انجام شد، مستمری‌بگیران می‌توانند روزانه 400 هزار تومان از طریق خودپردازها دریافت کنند.

 

*سهام بانک رفاه امسال در بورس عرضه می‌شود

مدیرعامل بانک رفاه با اشاره به عرضه سهام این بانک در بورس گفت: پس از تصویب اساسنامه این بانک در شورای پول و اعتبار، مقرر شد که یک سال پس از افزایش سرمایه، بانک رفاه در بورس عرضه شود که هم اکنون کارهای مقدماتی آن برای ورود به بازار سرمایه در حال انجام است.

اولین نفر امتیاز دهید

دیدگاه شما چیست؟