بر اساس آمارهای رسمی بانک مرکزی متوسط هزینه ناخالص سالانه خانوار ایرانی طی سالهای ۸۵ تا ۸۹ از هفت میلیون به ۱۴ میلیون تومان افزایش یافته است.
به گزارش ریسک نیوز،به نقل از "ایسنا"، در آخرین بررسی بانک مرکزی از متوسط هزینه ناخالص سالانه خانوار در مناطق شهری ایران این میزان بیش از 14.1 میلیون تومان گزارش شده است.
این میزان طی سال 88 بیش از 12.7 میلیون تومان، طی سال 87 بیش از 11.5 میلیون تومان، طی سال 86 بیش از 9.8 میلیون تومان و در سال 85 نیز 7.7 میلیون تومان بوده است.
بر این اساس این مقایسهها حاکی از افزایش 11 درصدی متوسط هزینه ناخالص سالانه خانوار طی سال 89 در مقایسه با سال 88 و افزایش 10 درصدی این میزان طی سال88 در مقایسه با سال 87 بوده است.
همچنین این بررسیها نشان میدهد بیشترین سهم اقلام در سال 89 مربوط به گروه مسکن، آب، برق، گاز و سایر سوختها با 30 درصد سهم از کل اقلام بوده که این گروه در سال 88 معادل 4.4 درصد و در سال 89 معادل 6.9 درصد افزایش قیمت داشته است.
به گزارش ایسنا، بهنظر میرسد بیشتر افزایش هزینه خانوار ایرانی در این دوره زمانی مربوط به زمان اجرای طرح هدفمندسازی یارانههاست که طبعا با شوک قیمتی مواجه بوده و در عین حال یارانه نقدی توسط خانوارها – متوسط 182 هزار تومان در هر ماه برای خانواده چهارنفره – دریافت شده که کارشناسان علم اقتصاد معتقدند توانسته اثر مثبتی در توزیع درآمد داشته باشد.
دیدگاه شما چیست؟