عواقب تورمی استفاده از منابع انباشته شده افزایش قیمت سکه و ارز برای خطوط اعتباری

مرکز پژوهشهای مجلس با ارائه تحلیلی از تکالیف مرتبط با بانک مرکزی در لایحه بودجه ۹۲ اعلام کرد: استفاده از منابع انباشته شده ناشی از افزایش قیمت سکه و ارز در سال گذشته برای تامین خطوط اعتباری می تواند آثار شدید تورمی به همراه داشته باشد.

به گزارش ریسک نیوز،به نقل از مهر، مرکز پژوهش های مجلس در تحلیلی تکالیف مرتبط با بانک مرکزی در لایحه بودجه سال 1392 کل کشور را بررسی کرد.

دفتر مطالعات اقتصادی این مرکز اعلام کرد: هدف اصلی این گزارش توجه به این نکته است که تعیین تکالیف مختلف و اعمال و اجرای سیاست پولی نباید موجب کاهش قدرت سیاست های پولی شود.

در این راستا توجه به نکاتی ضروری است: 1- استفاده از حدود 13 میلیارد و 500 میلیون دلار خط اعتباری یا سپرده گذاری (موضوع جزء «11-3» و جزء «8-1») با نرخ مبادله ای می تواند حدود 330 هزار میلیارد ریال نقدینگی ایجاد کند که اثرات تورمی آن نامشخص است.

2- محل تامین خطوط اعتباری یا سپرده گذاری توسط بانک مرکزی مبهم و نامشخص است. به نظر می رسد منابع انباشت شده ناشی از افزایش قیمت سکه و ارز در سال 1391 برای این موارد استفاده خواهد شد که آثار تورمی شدیدی می تواند به همراه داشته باشد.

3- بر اساس تجربه عملیاتی بانک های دولتی این منابع عمدتا به بخش دولتی و با نرخ های مورد تشخیص دولت پرداخت خواهد شد. با عنایت به نکات فوق گزارش پیش رو تلاش دارد نسبت به کاهش آثار منفی تکالیف بودجه ای مرتبط با بانک مرکزی، پیشنهادهای مفید ارائه دهد.

لینک کوتاهلینک کپی شد!
اخبار مرتبط
ارسال نظر

4  +  6  =