طرح ویژه مجلس برای تعیین تکلیف نرخ سود بانکی

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: طرحی برای مشخص شدن سود بانکی در کمیسیون مشترک برنامه و بودجه و اقتصاد آماده شده است و یکشنبه برای رأی گیری درباره فوریت آن به صحن علنی مجلس می آید.

به گزارش ریسک نیوز،غلامرضا مصباحی مقدم در یک برنامه تلویزیونی گفت: منافع بانکها تابع بخش واقعی اقتصاد یعنی بازار کالا و خدمات است و سود سپرده ها باید بر اساس سود این بازارتعیین شود.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس، مشکل نظام بانکی را مشکل بلوکه شدن منابع بانکی دانست و افزود: نباید کاهش نرخ سود سپرده ها به صورت وارد کردن شوک باشد بلکه این کاهش باید شیب ملایمی داشته باشد.

وی گفت: در شرایطی که نرخ تورم ۴۰ درصد بود، نرخ سود بانکی تا ۲۸ درصد افزایش یافت و سپرده گذاران کاهش درآمد داشتند اما اکنون نرخ تورم ۱۵ درصد شده است و نرخ سود سپرده ها نیز باید کاهش یابد.

وی افزود: طرحی برای مشخص شدن سود بانکی در کمیسیون مشترک برنامه و بودجه و اقتصاد آماده شده است و یکشنبه برای رأی گیری درباره فوریت آن به صحن علنی مجلس می آید.

این نماینده مجلس نرخ سود سپرده ها را بلایی دانست که بانکها سر خود آورده اند و گفت: نرخ سود سپرده ها را اگر بانکها با توجه به تورم کاهش دهند، به نفع آنهاست.

مصباحی مقدم درباره احتمال سپرده گذاری سرمایه گذاران در بازار سیاه و بخش غیربانکی گفت: وجود بازار سیاه پول با نرخ ۳۶ تا ۴۰ درصد؛ بازاری بسیار کوچک است و اگر بانکها سود خود را کاهش دهند این بازار نیز سودش را کاهش می دهد.

موافق نرخ سود بانکی ۲۰ درصد هستیم

رئیس شورای هماهنگی بانک‌ها هم در این برنامه با بیان اینکه اگر نرخ سود سپرده های بانکی ۳ تا ۴ درصد بیشتر از نرخ تورم و حدود ۲۰ درصد باشد، بانکها با آن موافقند، گفت: الزاماتی برای پایین آوردن نرخ سود بانکی مطرح کردیم اما سخنان اخیر رئیس جمهور برای ما حجت است.

وی با بیان اینکه مشکلاتی در بازار پول چه در عرضه و چه در عرصه فعالان بازار وجود دارد گفت: اکنون نرخ سود بین بانکی ۲۷ تا ۲۸ درصد است. دولت ۸۰ هزار میلیارد تومان افزون بر مطالبات بانک ها از دیگر بخش ها به نظام بانکی بدهکار است و اگر فکری برای عرضه منابع نکنیم، مشکل باقی می ماند.

وی گفت: اگر مشکل بانک ها حل نشود، سود بانکی کاهش نمی یابد و اکنون بانک ها ضرر عملیاتی دارند و پرداخت سودشان از دریافت آن بیشتر است.

همچنین  سیدبهاء الدین حسینی هاشمی مدیرعامل اسبق بانک‌های صادرات و سرمایه نیز در این برنامه با بیان اینکه افزایش درآمد ملی موجب افزایش سپرده گذاری در بانکها می شود، گفت: اکنون فشار بسیاری بر ریال وارد می شود و منابعی در این زمینه وجود ندارد.

وی افزود: بانکها مقاومتی با کاهش یک درصدی نرخ سود سپرده گذاری ندارند اما ممکن است پول سپرده گذاران وارد بازار سیاه و مؤسسات غیرمتشکل پولی شود.

حسینی هاشمی با بیان اینکه اصلاحات اقتصادی باید در شرایط ثبات اقتصادی انجام شود گفت: اکنون شرایط برای اصلاح نرخ ارز و بهای فراورده های نفتی مناسبتر از اصلاح نرخ سپرده های بانکی است.

اولین نفر امتیاز دهید

دیدگاه شما چیست؟