سلیمانی : قول تفویض اختیار به تشکل های صنفی / دژپسند : قول واگذاری سهام بیمه البرز / جهانگیری: آمریکا بی اعتبار است!

خلاصه همایش «روز ملی بیمه" در یک خبر؛

سلیمانی :920 ميليارد تومان به ظرفيت نگهداري داخل كشور اضافه شد. / دژپسند : من حامل این خبر خوش هستم که بنا بر لایحه بودجه سال ۱۳۹۸ کل کشور مصوب هیات وزیران، باقیمانده سهام دولت در بیمه البرز نیز در سال آینده واگذار می شود.جهانگیری : آمریکا بر اساس تحریم هايش فروش نفت،انتقال پول و مسایل این چنینی را نشانه رفته و رمز موفقيت ما این است که بر روی همین موارد پافشاری کنیم.

به گزارش ریسک نیوز،مراسم بیست و پنجمین همایش ملی بیمه و توسعه با عنوان «صنعت بیمه،نوآوری و فناوری اطلاعات» به مناسبت ۱۳ آذر،روز ملی بیمه در محل سالن همایش های بین المللي برج میلاد برگزار شد.
در این مراسم  اسحاق جهانگیری؛معاون اول رییس جمهور،فرهاد دژپسند؛وزیر اقتصاد و سلیمانی؛رییس کل بیمه مرکزی و جهانگرد؛معاون فناوری و نوآوری وزارت ارتباطات و فن آوری اطلاعات سخنرانان کلیدی بودند.

وعده سلیمانی به تفویض اختیار به تشکل های صنفی

سلیمانی با بیان اینکه رشد صنعت بیمه با رشد اقتصادی رابطه دو سویه دارد ، گفت:حق بیمه در سال ۹۶ برابر ۳۴ هزار ميليارد تومان است که نسبت به سال ۹۶ با ۲۱ درصد رشد همراه بوده است.

وی  با اشاره به اینکه آمار نشان می دهد که اقبال به سمت بیمه های خصوصی است ، اذعان داشت:ورود شرکت های دانش بنیان و استارتاپ ها در هر صنعتی به رشد آن صنعت منجر شد و ورود این شرکت ها به صنعت بیمه نیز حامل نتایج خوبی است.

رئیس کل بیمه مرکزی ضمن انتقاد از اینکه یکی از برنامه هايي که هنوز نتوانسته به دلایلی اجرایی شود،بحث صندوق بیمه همگانی است ، عنوان داشت :ین صندوق تکیه گاه مناسبی برای مواردی همچون خسارت های زلزله،سیل و… است و در کشور ترکیه تجربه خوبی را ایجاد کرده است.

به دنبال کاهش ریسک بیمه با ورود صنعت بیمه به بورس و انتشار اوراق ریسک است که به خصوص در شرایط تحریم مثمر ثمر خواهد بود.

به گفته وی با ورود ١٤ شركت جديد به كنسرسيوم انرژی بيمه اي داخلي ؛ ٩٢٠ميليارد تومان به ظرفيت نگهداري داخل كشور اضافه شد.

رئیس کل بیمه مرکزی در ادامه با اشاره به ضرورت کاهش تصدی گری بیمه مرکزی وعده داد: بخشي از فعاليت هاي اجرايي خود را به بخش هاي سنديكايي واگذار مي كنيم و بيمه مركزي در بخش رگولاتوري متمركز مي شود.

خصوصی سازی به جای واگذاری

فرهاد دژپسند ، وزیر اقتصاد ، با بیان اینکه بیمه در شرایط فعلی باید به دنبال پوشش دغدغه های موجود سرمایه گذاران و تولیدکنندگان باشد، گفت:باید با در نظرگیری شرایط فعلی نقش صنعت بیمه را در رشد و توسعه افزایش دهیم.

وزیر اقتصاد با بیان اینکه یکی از راهکاری اصلی تحقق اهداف صنعت بیمه، "خصوصی سازی" و نه صرفا "واگذاری" است، اعلام کرد: من حامل این خبر خوش هستم که بنا بر لایحه بودجه سال ۱۳۹۸ کل کشور مصوب هیات وزیران، باقیمانده سهام دولت در بیمه البرز نیز در سال آینده واگذار می شود.

وی تاکید کرد: واگذاری ها در همه حوزه ها، از جمله صنعت بیمه، باید به نحوی صورت گیرد که بخش خصوصی به معنای واقعی کلمه، احساس تولیت پیدا کند.

به گفته وی انتشار اوراق بیمه ای و خصوصی سازی نمونه بارز مردمی سازی اقتصاد است.
دژپسند عنوان داشت : اگر بخواهیم ضریب نفوذ را به ۷ برسانیم،فقط با اجباری کردن اتفاق نمی افتد،بلکه با تجهیز صنعت بیمه و کاهش هزینه ها ممکن می شود.

وزیر اقتصاد متذکر شد : سوال این است که چرا در هر صنعتی به مشکل برخورد می کند،اعتراض خود را بیان می کند.ولی در صنعت بیمه این امر اتفاق نمی افتد؟به این دلیل است که هنوز جایگاه و حضور این صنعت با تمام مسایلی که بر دوش می کشد،به خوبی درک نشده است.

اکنون آمریکا در سطح بین المللي تنها مانده است و چنانچه جلوي آمریکا ایستاده نشود،می تواند به استقلال همه کشورها در قرن ۲۱م آسیب بزنند.

تحریمهای آمریکا به مردم فشار می اورد

اسحاق جهانگیری ، معاون اول رئیس جمهور گفت: تجربه ای که ما از تحریم ها داریم این است که اولین فشار تحریم به اقشار ضعیفی همچون بیماران،سالمندان و.. وارد می شود. بنابراین آمریکا هر چقدر هم بگوید،اما تحریم این کشور سبب فشار و آسیب به اقشار ضعیف شده و می شود و باید با برنامه ریزی این فشار را کاهش داد.

جهانگیری ادامه داد: این بار آمریکایی ها دست به حرکتی زدند که اعتبار خودشان را در فضای بین المللی دچار مشکل کرد، چرا که آمریکایی ها مدعی اجرای مصوبات شورای امنیت سازمان ملل بود برخلاف قطعنامه این شورا از برجام خارج شد و ایران را مورد تحریم ظالمانه قرار داد و جنگ واقعی اقتصادی و روانی علیه ملت آغاز کرد.
وی خاطرنشان کرد: در این مسیر تاکنون از نظر اخلاقی ملت برنده این شرایط بوده و سازمان های بین المللی مکرر در گزارش های خود به متعهد بودن ایران اقرار کرده اند و جزء رژیم صهیونیستی و یکی دو کشور، دیگر کشورها از آمریکا حمایت نکردند.
معاون اول رییس جمهوری تصریح کرد: امروز چالش اصلی مقابله با تحریم های ظالمانه آمریکا است و گاهی اولویت های کشور جابجا می شود، در سال 94 و 95 در چنین روزهایی از فضای بزرگ سرمایه گذاری و حرکت به سمت جذب منابع خارجی سخن می گفتیم البته این بحث امروز هم ادامه دارد ولی اولویت ما جابجا شده و اولویت امروز اداره کشور کمک به اداره زندگی مردم در مقابل تحریم های آمریکاست.
جهانگیری افزود: مقامات آمریکایی به رغم مخالفت جامعه جهانی می خواهند سیاست های خود را در دنیا عملیاتی کنند و از دیگر کشورها انتظار تبعیت دارند و این تحول مهمی در فضای بین المللی است چرا که یک جانبه گرایی وحشتناکی را حاکم می کند و اگر در مقابل این یک جانبه گرایی ایستادگی نشود این حرکت لجام گسیخته می تواند به استقلال همه کشورهای جهان در قرن 21 آسیب بزند و کشورها را مجبور کنند روش های دیگری اتخاذ کنند.
وی خاطرنشان کرد: هدف تحریم ها، اقتصاد و زندگی مردم است و تجربه ای که ما از تحریم ها داریم در دورانی که تحریم علیه کشور اتفاق می افتد بیشترین آسیب به بیماران، سالمندان، کودکان و اقشار ضعیف جامعه وارد می شود ولی آمریکایی ها به دروغ اظهار می کنند که این تحریم ها تنها هدفش دولت ایران است.
جهانگیری با بیان این که ما قادر هستیم با برنامه ریزی، فشارها را به حداقل کاهش دهیم تا زندگی مردم دچار آسیب جدی نشود، گفت: پیش نیاز این اقدام، انسجام داخلی است و هر حرکتی که موجب بر هم خوردن وحدت شود، خواسته یا ناخواسته در جهت سیاست های آمریکا است. کشوری سربلند از تحریم خارج می شود که در داخل از وحدت برخوردار باشد و مدیرانی که مسئولیت پذیرفتند باید در دوره فشار و تحریم به طور تمام وقت و با کار جدی در صحنه عمل حضور داشته باشند.
وی تاکید کرد: ما نیازمند هستیم که به صورت هماهنگ در صحنه حضور داشته باشیم و ظرفیت هایی که در کشور وجود دارد برای عبور از بحران برنامه ریزی کنیم.
معاون اول رییس جمهوری ادامه داد: آمریکا در تحریم جاهای حساس را هدف گذاری کرده است اگر چه گفتند، نمی گذاریم نفت ایران به فروش برسد به دنبال این هستند که جابجایی پول در مسیر بانکی با کشورهای دنیا انجام نشود و حمل و نقل کالا اتفاق نیفتد البته ما هم در این مسائل ایستادگی کردیم و به پیش می رویم و با برنامه ریزی مسیر خود را ادامه خواهیم داد.
جهانگیری با بیان این که در سیاست های خود کاهش اتکا به درآمد نفت، همواره در دستور کار قرار داشته است، گفت: در بودجه 98 که در وقت مقرر تنظیم شد پیامش این است که دولت به رغم همه فشارها در زمان لازم ، بودجه را تنظیم کرد و در آن به کاهش اتکای به نفت تاکید شده است.
وی با یادآوری این که بعید می دانم در بودجه سال آینده سهم درآمد نفت از 25 درصد خیلی بالاتر باشد، افزود: اگر دستگاه های دولتی به طور جدی به سمت صرفه جویی حرکت کنند حتما می توانند با این 25 درصد کار خود را انجام دهند.
معاون اول رییس جمهوری افزود: ایران کشور پهناور در حوزه حمل و نقل است، آمریکا تلاش دارد شرکت هایی را که طرف قرارداد با ایران هستند در فشار قرار دهد تا از ارائه خدمات دست بردارند و برخی از این شرکت ها نیز در این مسیر قرار گرفتند هر چند غیراخلاقی عمل کرده اند ولی آنها به فکر منفعت خود هستند.
جهانگیری با طرح این سوال که آیا سیستم ایران قادر است بلافاصله موضوعی را جایگزین کند، یادآور شد: یکی از نقش ها برای جایگزینی شرکت های خارجی، می تواند توسط صنعت بیمه اعمال شود و انتظار داریم صنعت بیمه به گونه عمل کند که هیچ بخشی احساس نکند که با مشکل و بحران روبروست و باید بتواند نیاز کشور را تامین کند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود همچنین گفت: ما از صنعت بیمه انتظار داریم تا از حمل و نقل کشور حمایت کند تا به حیات کاری خود ادامه دهد و هیچ نفتکشی نباید با حمل کالا مشکل داشته باشد و هیچ کشتی با نگرانی روبرو شود.
جهانگیری یادآور شد: شرکت های بیمه و صنعت بیمه خدمات زیادی انجام داده اند و هیچ کشوری توسعه یافته و یا در حال توسعه را نمی توان یافت که این صنعت متناسب با آن قابل قبول نبوده باشد و توسعه اقتصادی هر کشوری موجب توسعه صنعت بیمه و بالعکس می شود.
وی ادامه داد: امروز هیچ صنعت توسعه نمی یابد مگر این که به صنعت دانش بنیان متکی باشد و در دهه های اخیر بخش قابل توجهی از پیشرفت های صنعتی در شرکت های دانش بنیان بودند.
معاون اول رییس جمهوری همچنین اظهار داشت: در سال های اخیر برخی شرکت ها در حوزه فناوری اطلاعات راه اندازی شد که بخش های خدمت رسانی که در روش های سنتی 30 الی 40 سال طول می کشید تا به اهداف خود برسند، زودتر از زمان خود به مقاصد اصلی خود دست یافتند.

جهانگیری عنوان داشت : مساله دیگر تحریم شرکت های بزرگ بیمه ای است که به خصوص صادرات و واردات ما را بیمه می کردند،اما به دلیل تحریم های آمریکا ناچار به خروج از ایران شدند.در این باره می گوییم که دولت در کنار شماست و نگران این مساله نباشید.

وی اشاره کرد :هیچ کشور توسعه یافته ای در جهان وجود ندارد که اقتصاد آن بدون توسعه و رشد صنعت بیمه توانسته باشد پیشرفت کند،از طرفی امروزه هیچ توسعه ای اتفاق نمی افتد مگر با تکیه بر شرکت های دانش بنیان ؛ بنابراین ورود استارتاپ ها در صنعت بیمه نیز برای توسعه این صنعت اتفاق خواهد افتاد.

 جهانگیری تاکید کرد  : در حال حاضر مهمترین مساله برای صنعت بیمه و کشور اعتماد عمومی است که اصلی ترین سرمایه است.در مقابل باید از این اعتماد حفاظت کنیم و برای این امر برنامه ریزی کنیم.

وی تصریح کرد : انتظاری که امروز کشور و اقتصاد کشور از صنعت بیمه دارد بسیار سنگین است. این صنعت توان پاسخگویی لازم را دارد،دولت نیز در کنار بیمه است و کمک خواهد کرد.
 

لینک کوتاهلینک کپی شد!
اخبار مرتبط
ارسال نظر

2  +  4  =