آسمان ۱۵ نقطه سیستان و بلوچستان به اندازه یکسال باران بارید

مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان گفت: بر اساس آخرین اطلاعات دریافتی از ۱۵ ایستگاه باران سنجی استان بیش‌از ۱۰۰ میلی‌متر باران گزارش شده که معادل بارش‌های یک سال زراعی منطقه در بلندمدت است.مدیرعامل جمعیت هلال احمر سیستان و بلوچستان گفت: با تداوم بارندگی‌ها کار امدادرسانی در مناطق آسیب دیده همچنان ادامه دارد.

محسن حیدری اظهار داشت: همانطور که انتظار می‌رفت سامانه بارشی فراگیر اکثر نقاط سیستان و بلوچستان را در برگرفت و بارش‌های قابلی توجهی در پی داشت.
وی افزود: بیشینه بارندگی‌ها با میزان ۱۸۶ میلی‌متر از ایستگاه «دستگرد» از توابع نیکشهر گزارش شده و به دلیل قطع بسترهای ارتباطی این شهرستان میزان بارش‌های بعدازظهر و دیشب این ایستگاه هنوز دریافت نشده است.
مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان گفت: از ظهر دیروز تا کنون ارتباط تلفنی هواشناسی استان با ایستگاه‌های هواشناسی و بارانسنجی شهرستان‌های نیکشهر، قصرقند و فنوج قطع شده است که با برقراری ارتباط اطلاعات بارندگی این مناطق نیز به روز خواهد شد.
وی با بیان اینکه همان‌طور که انتظار می‌رفت بیشتر بارندگی‌ها در نواحی مرکزی، غرب و جنوب غرب استان باریده است، گفت: بر اساس آخرین اطلاعات دریافتی، از ایستگاه‌های «مسکوتان» نیکشهر ۱۵۰، مومان بالا کنارک«۱۴۹.۵»، «کهیر» کنارک ۱۴۹، «رئیس آباد» سرباز «۱۲۹»، شهر بزمان ۱۲۷ شهر کنارک ۱۲۶.۵، دلگان ۱۱۷، «بنت» نیکشهر ۱۱۵، «سورکمب» چابهار ۱۱۳، «ساربوک» قصرقند ۱۰۹، شهر راسک ۱۰۷.۸ و «ترشاب» خاش ۱۰۵.۵ و «کهنوک دهپابید» خاش ۱۰۴ میلی متر باران باریده است.
حیدری ادامه داد: به طور کلی در ۱۴۵ ایستگاه بارندگی ثبت شده که ارتفاع بارش‌های ۹۴ ایستگاه بیش‌از ۵۰ میلی‌متر بوده. همچنین در ۱۷ ایستگاه بین ۱۰۰ تا ۱۸۶ میلی متر باران باریده است.
عضو ستاد مدیریت بحران هواشناسی سیستان و بلوچستان به بارش برف در برخی نقاط استان اشاره کرد و گفت: تا صبح امروز گزارش‌های مردمی از بارش برف در توابع زاهدان و ارتفاعات حومه شهر، ارتفاعات نصرت آباد، روستای تمندان خاش، ارتفاعات تفتان در خاش و رشته کوه بیرک در مهرستان دریافت شده است.
وی بیان کرد: بر اساس آخرین الگوهای پیشیابی و مدل‌های جوی، سامانه بارشی امروز رفته رفته از مرزهای شرقی استان خارج می‌شود اما تا عصر امروز احتمال بارشهای ناچیز و پراکنده در سطح استان وجود دارد.
حیدری افزود: از امروز با شمالی شدن جریانات روند کاهش دما در استان آغاز شده است که احتمال مه گرفتگی و کاهش شدید دید افقی در محورهای کوهستانی و لغزندگی برخی محورهای مناطق سردسیر منطقه وجود دارد.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر سیستان و بلوچستان گفت: براساس اعلام ستاد مدیریت بحران و هشدار هواشناسی، تمامی کارمندان ، امدادگران و نجاتگران و دستگاه‌های خودرویی و امداد و نجات شعب تا خروج سامانه از استان به حالت آماده باش در آمده اند و تمامی مرخصی‌های کارمندان لغو  شده است.

رسول راشکی تصریح کرد: آمادگی لازم برای حضور و خدمات رسانی به آسیب دیدگان حوادث در بخش‌های مختلف این جمعیت با بهره گیری از تجهیزات سبک، نیمه سنگین و سنگین امداد و نجات، بالگرد و خودرو‌های سبک و سنگین وجود دارد.

او با اشاره به بارش‌ها و حوادث ناشی از سیلاب دو روز گذشته، افزود: در این بارش‌ها از ۲۰ لغایت ۲۱ دی ماه ۱۳ شهرستان و ۲۷ روستا در استان درگیر سیلاب شدند.

راشکی اضافه کرد: در مناطق گرفتار در سیلاب، ۲۸۵ خانوار شامل ۱۱۷۳ نفر دچار آسیب شده بودند که در این راستا تعداد ۸۰ خانوار به تعداد ۳۳۵ نفر در چادر‌های امدادی و مناطق امن اسکان داده شدند.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر سیستان و بلوچستان گفت: ۸۰ دستگاه چادر امدادی، ۱۴۲ تخته موکت، ۲۷۳ تخته پتو و ۱۶۷۷ کیلو نایلون سنگری در بین خانواده‌ها توزیع شده است. همچنین ۴۶۴ قوطی کنسروجات مختلف ۱۹ بسته غذایی، حبوبات، چای، قند و شکر، روغن والور و فانوس از جمله اقلام توزیع شده در بین آسیب دیدگان می‌باشد.

راشکی گفت: ۳۵۷ نفر نجاتگر به همراه ۵۰ نیروی کادر در قالب ۷۷ تیم عملیاتی کار امداد رسانی به آسیب دیدگان را بر عهده دارند.

با توجه به تداوم بارندگی‌ها کار امدادرسانی در مناطق آسیب دیده همچنان ادامه دارد.

منبع: yjc_ایرنا

اولین نفر امتیاز دهید

دیدگاه شما چیست؟