رئیس اداره مدیریت بیمارستانی وزارت بهداشت گفت: با اجرای کامل برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع از پاییز امسال دیگر بیمهها هزینه مراجعات مردم به پزشکان متخصص و داروها، آزمایشها و تصویربرداری تجویزی را خارج ازنظام ارجاع پرداخت نمیکنند و ۱۰۰درصد هزینه این پزشکان را خود مردم باید بپردازند.
به گزارش ریسک نیوز، به نقل از فارس حمید رواقی افزود: اجرای برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع تنها نسخه درمان نظام سلامت کشور ماست که قطعاً به کاهش مراجعه مردم به مراکز درمانی و کاهش هزینههای بیمهها و مردم منجر میشود.
وی افزود: در این برنامه دیگر مردم نمیتوانند به صورت مستقیم به پزشک متخصص و فوق تخصص مراجعه کنند و در صورت نیاز پزشک خانواده آنها بیمار را به پزشک متخصص ارجاع میدهد و اگر لازم بود پزشک متخصص بیمار را به متخصصان دیگر یا فوق متخصصان یا بیمارستان برای بستری ارجاع میدهد.
رئیس اداره مدیریت بیمارستانی وزارت بهداشت گفت: در این طرح پزشک متخصص مکلف است اقدامات انجام شده را به پزشک خانواه فرد گزارش کند و پس خوراند داشته باشد و بابت این اعلام گزارش تعرفه و پول دریافت میکند.
رواقی ادامه داد: در این طرح پیش بینی این است که قطعاً تعداد مراجعه و بیماران به پزشکان متخصص کم میشود و بیمارانی که واقعاً به خدمات یک متخصص نیاز دارند به او مراجعه میکنند اما برای اینکه درآمد این پزشکان کم نشود،بیمهها بر مبنای تعرفه دولتی ضریبی را به تعرفه خدمات این پزشکان پرداخت میکنند و تصور ما این است که درآمد پزشکان متخصص خیلی هم کم نمیشود.
وی گفت: تقشه ارجاع پزشکان اکنون در تمام استانها تدوین شده و پزشکان خانواده بر اساس این نقشه باید بیماران را اجاع دهند البته پزشک خانواده، تخصص مورد نیاز بیمار را به او معرفی میکند ولی انتخاب پزشک متخصص در اختیار بیمار است.
وی ادامه داد: در صورتی که پزشک متخصص مورد نیز در شهر سکونت بیمار نباشد بر اساس تفاهمنامه بین دانشگاههای علوم پزشکی بیمار به استان همجوار ارجاع میشود و بخشی از هزینه ایاب و ذهاب بیمار البته نه همه آن نیز از سوی سیستم ارجاع پرداخت میشود.
رواقی گفت: در این سیستم بیمار صاحب پیدا میکند و در تمام بیمارستانها هم گروهی هستند که مسئول هدایت و پیگیری کارهای بیماران هستند، مرکز پیام پزشک خانواده نیز به شماره 1590 همزمان با شروع این برنامه راه می افتد و پاسخگوی همه سوالات، مردم از نظر مسائل درمانی و بیمهای خواهد بود.
وی اضافه کرد: هزینه بیماران در برنامه پزشک خانواده که تیم سلامت و با مسئولیت پزشک خانواده ارائه کننده است، کلاً رایگان است و در سطح دو که پزشک مخصص است،90درصد هزینه را بیمه پرداخت میکند و در صورت بستری نیز 95 درصد هزینه بیمارستانی به عهده بیمه است و بیمار فقط 5 درصد هزینه را پرداخت میکند.
وی گفت: تمام پزشکان در بخش دولتی اجباراً وارد برنامه پزشک خانواه و نظام ارجاع میشوند اما در بخش خصوصی اگر پزشکان وارد این طرح نشوند دیگر هزینه خدمات و نسخه تجویزی آنان را اعم از دارو و خدمات تشخیصی مانند آزمایشگاه و تصویربرداری تحت پوشش بیمه نخواهد بود و بیمار باید 100درصد هزینه را از جیبش پرداخت کند.
رواقی ادامه داد: تجربه اجرای این برنامه در کشورهای دیگر نشان داده است که تا 30 درصد هزینهها و مراجعات مردم به پزشک متخصص کم میشود اما در کشور ما باید دید که این برنامه چگونه اجرا میشود و تا چه اندازه میتواند هزینههای اضافه را کم کند.
دیدگاه شما چیست؟