آیا بیمه‌گران خارجی می‌توانند بدون ریسک جریمه‌شدن با ایران همکاری کنند؟

تحریم‌های پابرجای آمریکا و هم‌پیمانانش، شهروندان، بانک‌ها و بازیگران صنعت بیمه سایر کشورها را از مبادلات تجاری و سرمایه‌گذاری با ایران منع می‌کند و این امر باعث تشدید نگرانی‌ها می‌شود که آیا ‌دیگر بیمه‌گران خارجی می‌توانند بدون ریسک جریمه‌شدن با ایران همکاری کنند یا خیر؟

به گزارش ریسک نیوز،این یک واقعیت است که برای رسیدن به رشد و پیشرفت و شکوفایی داخلی، باید در کنار اتکا به سرمایه‌های بومی و ملی، در فکر ایجاد یک تعامل سازنده با دنیا باشیم. اگر هوشیارانه به اطراف خود نگاه کنیم، متوجه خواهیم شد که کشورها و قدرت‌های بزرگ دنیا چشم به منطقه خاورمیانه و به‌خصوص سرزمین ایران دوخته‌اند. چراکه بخش عمده‌ای از انرژی، منابع طبیعی و سرمایه انسانی جهان در این منطقه جمع شده است و همچنین اتکای انرژی در آینده نیز به این منطقه خواهد بود.

ایران با وجود تبلیغات و گفتارهای غلط، همچنان بزرگ‌ترین قدرت منطقه است و تاریخ، تمدن، نیروی انسانی، موقعیت ژئوپلیتیک و حساسیت کشور ما موجب شده جایگاه مهم و ویژه‌ای بین کشورهای منطقه داشته باشیم. چگونگی استفاده از این جایگاه به نحوی که به عزت و بزرگی‌مان لطمه‌ای وارد نشود و بتوانیم از آن در تعامل با دنیا استفاده کنیم، موضوع بسیار مهمی است.

 امروز یکی از مسائل مبتلابه صنایع کشور به‌خصوص در صنعت بیمه، بهره‌نبردن از دانش روز و تکنولوژی روز دنیاست که سبب شده تولید با کیفیت پایین‌تر و با قیمت بالاتر عرضه شود. از این‌رو باید تلاش کرد سرمایه‌گذاری خارجی به این سمت سوق داده شود و در این میان وضع قوانین جدید و اثربخش بیمه‌گری از اهمیت بالایی برخوردار است. همچنین اهمیت نقش نیروی انسانی و مدیران لایق در استفاده صحیح و بهینه از منابع کشور در کنار تقویت مراکز علمی و آموزشی بر کسی پوشیده نیست. چراکه اینها سرمایه‌های اصلی کشور به شمار می‌روند و در کنار تربیت نیروی انسانی متخصص باید برای صیانت و حفظ جایگاه کشور در منطقه و استفاده از دانش روز دنیا در امر بیمه‌گری تکنولوژی را هم وارد کنیم.

این یک اصل مهم است که تعامل در دنیا همواره براساس منافع مشترک انجام می‌شود؛ یعنی هر دو طرف معامله از شراکت خود نفع ببرند.

 به همین دلیل در راستای جذب بیمه‌گران و سرمایه‌گذاران خارجی باید قبل از هر چیز زیرساخت‌ها و زمینه‌های ورود و ایجاد همکاری با شرکای خارجی را پایه‌ریزی کنیم تا ضمن ایجاد جاذبه برای جذب سرمایه‌گذاری‌ها، در راستای منافع ملی حداکثر استفاده را ببریم. امروزه رشد و توسعه اقتصادی هر کشور جایگاه بین‌المللی آن را رقم می‌زند و کشورها برای آنکه بتوانند در عرصه بین‌الملل حرفی برای گفتن داشته باشند، درصدد بر‌می‌آیند تا شاخص‌های توسعه‌یافتگی خود را بهبود بخشند و از این طریق در چرخه بهبود وضعیت اقتصادی و بالطبع افزایش نقش مؤثر خود، موجب تقویت اقتصاد و ایفای نقش تأثیرگذاری در صحنه جهانی شوند.

در‌حال‌حاضر با توجه به نتایج به‌دست‌آمده، ایران یک بازار هشت‌‌میلیارددلاری ارزیابی می‌شود که در چشم بیمه‌گران خارجی بسیار وسوسه‌انگیز است و به احتمال زیاد پای شمار زیادی از آنها را به کشورمان باز می‌کند.

درعین‌حال پابرجاماندن تحریم‌های آمریکا علیه ایران از جمله موانعی است که سبب می‌شود شرکت‌های بیمه‌گر بین‌المللی برای ورود سریع به بازار ایران احتیاط کنند. همچنین پیش‌بینی می‌شود بیمه‌های دریایی و انرژی بازارهایی هستند که بالاترین پتانسیل را برای شرکت‌های بیمه‌ای دارند. بیمه عمر در کنار پوشش بیمه تجاری حوزه‌ای است که دارای پتانسیل رشد بسیار زیادی است. چراکه کمتر از یک‌دهم کل حق بیمه‌های پرداخت‌شده در ایران را به خود اختصاص داده است و این رقم در کل بازارهای بیمه جهان بیش از ٥٠  درصد است.

بیمه‌گران خارجی در ابتدا احتمالا برای آگاهی‌یافتن از سطح دانش و ضریب کشش بیمه‌های اتکایی بیمه‌‌گران داخلی در بازار بین‌المللی با شرکت‌های ایرانی همکاری خواهند کرد. دلالان بین‌المللی نیز بی‌کار نمی‌نشینند و به شرکت‌های خارجی برای ورود به بازار ایران کمک خواهند کرد. بیمه‌گران خارجی ماه‌ها منتظر لغو تحریم‌ها علیه ایران بوده‌اند. هشت شرکت بیمه‌گر و ارائه‌دهنده بیمه اتکایی از میان ١١ شرکت غربی و خاورمیانه‌ای بارها اعلام کردند ایران بازاری جذاب به‌ویژه در بخش‌های دریایی و انرژی است.

اما با وجود لغو تحریم‌ها، همچنان موانعی وجود دارد که سبب می‌شود شرکت‌های بیمه بین‌المللی برای سرعت‌بخشیدن برای ورود به بازار ایران احتیاط کنند. تحریم‌های پابرجای آمریکا و هم‌پیمانانش، شهروندان، بانک‌ها و بازیگران صنعت بیمه سایر کشورها را از مبادلات تجاری و سرمایه‌گذاری (از جمله تجارت دلاری) با ایران منع می‌کند و این امر باعث تشدید نگرانی‌ها علیه کشورمان می‌شود که آیا ‌دیگر بیمه‌گران خارجی می‌توانند بدون ریسک جریمه‌شدن با ایران همکاری کنند یا خیر؟

صنعت بیمه به‌عنوان یکی از شاخص‌های توسعه‌یافتگی از سویی به‌عنوان یکی از عمده‌ترین نهاد‌های اقتصادی مطرح بوده و از دیگر سو فعالیت دیگر نهاد‌ها را پشتیبانی می‌کند. امروزه شرایط جهانی امکان ایجاد بیشترین میزان مازاد سرمایه در جهان را پدید آورده که نیازمند توجه و مدیریت درست برای بهره‌گیری از این فرصت است.حسین مقدس / کارشناس بیمه / همشهری

لینک کوتاهلینک کپی شد!
اخبار مرتبط
ارسال نظر

4  +  2  =