حفره امنیتی تازه‌ای در نظام بانکی پیدا شد

با افشاگری رئیس سازمان بازرسی کل کشور درباره اقدامات فردی که سه هزار حساب قرض الحسنه افتتاح و از آنها سوء استفاده کرده بود، حفره امنیتی تازه‌ای در نظام بانکی کشور پیدا شد.

به گزارش ریسک نیوز از بانک و بیمه، آن طور که ناصر سراج اعلام کرده این فرد با افتتاح حدود سه هزار حساب قرض الحسنه و دریافت حدود سه هزار کارت بانکی و جابجایی پول بین حساب‌های مختلف و بین بانکی از طریق خودپرداز در مدت کوتاهی ۴۰ میلیارد ریال فساد مالی انجام داده است.

او این را هم گفته که این فرد ۹ دستگاه خودپرداز و ۸ دستگاه کارت‌خوان را در یک مرکز پیشخوان دولت و یک دستگاه را در منزل نصب کرده بوده است.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور ایجاد گردش مالی صوری را عاملی برای سوء استفاده توسط این فرد دانسته و گفته است که او با این کار کارمزدهای سنگینی از بانک‌های پذیرنده دریافت کرده است.

این فرد به دنبال تراکنش‌های سنگین، ۴۰ میلیارد ریال کارمزد دریافت کرده که حدود ۲۰ میلیارد ریال آن را به بانکی که دستگاه های خودپرداز را در اختیارش قرار داده پرداخت کرده است.

آن طور که عبدالمهدی ارجمندنژاد مدیر کل مقررات، مجوزهای بانکی و مبارزه با پولشویی بانک مرکزی اعلام کرده،‌ هم اکنون تعداد حساب‌های بانکی فاقد شماره ملی، شناسه ملی یا شماره فراگیر اتباع خارجی ۳۸ میلیون و ۵۵۹ هزار و ۱۵۶حساب است که از این تعداد صرفاً  ۲ میلیون و ۴۴۲ هزار و ۱۷۱ حساب فعال است و ۳۶ میلیون و ۱۱۶ هزار و  ۹۸۵ حساب مسدود شده‌اند.

مدتی پیش بود که یکی از نمایندگان مجلس اعلام کرد با حساب‌های بانکی فاقد شماره ملی و بدون هویت امکان پولشویی وجود دارد، اما بلافاصله بانک مرکزی با انتشار جزئیاتی از تلاش برای ساماندهی این حساب‌ها خبر داد.

افشاگری رئیس سازمان بازرسی کل کشور درباره سوء استفاده از حساب‌های بانکی متعدد نشان داد که آنچه نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی گفته بود بیراه نبوده است. در حال حاضر امکان افتتاح حساب به هر تعداد برای یک نفر نه در کل بانک‌ها بلکه حتی در یک بانک هم وجود دارد. بر اساس دستورالعمل موجود افتتاح بیش از یک حساب برای یک نفر فقط در حساب جاری دارای دسته چک ممنوع است و در سایر حساب‌ها از جمله قرض الحسنه و کوتاه مدت با مانع مواجه نیست.

لینک کوتاهلینک کپی شد!
اخبار مرتبط
ارسال نظر

5  ×  1  =